ruční mlýnek na mouku Kornkraft Toscana
Ruční mlýnek Toscana je vhodný pro mletí všech běžných druhů obilovin a v menším množství i na kukuřici. Modřínový masiv.
Cena s DPH | 6 990 Kč |
Cena bez DPH | 5 777 Kč |
Za tento nákup získáte | 978 věrnostních bodů |
Doporučujeme na
pšenice, žito, ječmen, pohanka, proso, amarant, jáhly, špalda, mořská sůl, sušená zelenina, různé druhy koření, sušené houby
Nevhodný na
olejnatá semena (lněná, konopná, sezamová, maková), vlhké suroviny, časté mletí kukuřice, cizrny a rýže
Popis produktu
Ruční mlýnek na obilí Toscana je určený pro výrobu čerstvé celozrnné mouky, která se nemůže té z obchodu rovnat – jak chutí, tak výživovými vlastnostmi. Při mletí nedochází k přehřívání zrna, a tak jsou všechny cenné látky zachovány.
Obsluha:
Snadná. Hladký a tichý chod. Na mletí menšího množství mouky (0,5 kg) je mlýnek zcela dostačující. Mletí většího množství může být již méně pohodlné – vzhledem k nutnosti ručního pohonu. Je možné i mletí tvrdších surovin, jako je rýže, cizrna a kukuřice, ale trvá delší dobu a je fyzicky náročnější (je potřeba více zabrat). Pokud chcete mlít tvrdé suroviny ve větším množství, pořiďte si raději elektrický mlýnek s 360wattovým motorem a mlecími kameny o průměru minimálně 85 mm. Elektrický mlýnek doporučujeme také pro případ, že celkově plánujete mlít často.
Nastavení hrubosti:
Od hrubé mouky po hladkou. Hrubost měníte pomocí regulačního šroubu.
Kapacita mletí:
Až 40-110 g mouky za minutu.
Údržba:
Při každodenním používání je mlýnek bezúdržbový, čištění není nutné. Pokud víte, že mlýnek bude minimálně týden odstavený, otevřete mlecí komoru dle návodu k obsluze a vysajte zbytky obilovin vysavačem (preventivní opatření proti molům). Než budete s mlýnkem po odstavení znovu mlít, umelte nejdříve hrst rýže, která dokonale pročistí mlecí kameny.
Mlecí kameny:
Směs korundu a keramiky. Velmi odolný materiál, který se nikdy neopotřebí.
Materiál pláště:
Velmi kvalitní modřínový masiv. Impregnováno AURO balzámem ze včelího vosku.