ruční mlýnek na mouku KoMo

Ruční mlýnek KoMo je vhodný pro mletí všech běžných druhů obilovin a v menším množství i na kukuřici. Javorový masiv.

Cena s DPH 5 990 Kč
Cena bez DPH 4 951 Kč
Za tento nákup získáte 838 věrnostních bodů
Skladem 6 ks

množství 
 
 
Vyberte si dárek
Pšenice ozimá 1 kg
Pšenice ozimá 1 kg
Chuťově neutrální obilovina.
Kuchyňská váha Sana
Kuchyňská váha Sana
Digitální váha v elegantním provedení.
 
Záruka: 3 roky
Kategorie: Ruční mlýnky
Kód: MechKoMo
Výrobce: Komo
 
 

Doporučujeme na

pšenice, žito, ječmen, pohanka, proso, amarant, jáhly, špalda, mořská sůl, sušená zelenina, různé druhy koření, sušené houby

Nevhodný na

olejnatá semena (lněná, konopná, sezamová, maková), vlhké suroviny, časté mletí kukuřice, rýže a cizrny


Popis produktu

Ruční mlýnek na obilí KoMo je určený pro výrobu čerstvé celozrnné mouky, která se nemůže té z obchodu rovnat – jak chutí, tak výživovými vlastnostmi. Při mletí nedochází k přehřívání zrna, a tak jsou všechny cenné látky zachovány. Od výrobce s dlouholetou tradicí.

Obsluha:

Snadná. Hladký a tichý chod. Na mletí menšího množství mouky (0,5 kg) je mlýnek zcela dostačující. Mletí většího množství může být již méně pohodlné – vzhledem k nutnosti ručního pohonu. Je možné i mletí tvrdších surovin, jako je rýže, cizrna a kukuřice, ale trvá delší dobu a je fyzicky náročnější (je potřeba více zabrat). Pokud chcete mlít tvrdé suroviny ve větším množství, pořiďte si raději elektrický mlýnek s 360wattovým motorem a mlecími kameny o průměru minimálně 85 mm. Elektrický mlýnek doporučujeme také pro případ, že celkově plánujete mlít často.   

Nastavení hrubosti:

Od hrubé mouky po hladkou. Hrubost měníte pomocí regulačního šroubu.

Kapacita mletí:

Až 50-100 g mouky za minutu.

Údržba:

Při každodenním používání je mlýnek bezúdržbový, čištění není nutné. Pokud víte, že mlýnek bude minimálně týden odstavený, otevřete mlecí komoru dle návodu k obsluze a vysajte zbytky obilovin vysavačem (preventivní opatření proti molům). Než budete s mlýnkem po odstavení znovu mlít, umelte nejdříve hrst rýže, která dokonale pročistí mlecí kameny.

Mlecí kameny:

Směs korundu a keramiky. Velmi odolný materiál, který se nikdy neopotřebí.

Materiál pláště:

Velmi kvalitní javorový masiv. Povrch dřeva je impregnovaný.

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace